Proeverij: Bits Bytes Humanity

12 NOVEMBER 2019 | WERKENDAM | 13-18 UUR | 99 EUR (excl. BTW)


Laat je inspireren door de keynote van neuropsycholoog Elke Geraerts en maak samen met collega-practitioners de praktische vertaalslag naar Insights-oplossingen die organisaties kunnen helpen om in dit digitale tijdperk het beste uit hun medewerkers, teams en leiders te halen.

Elke Geraerts


Keynote - Authentieke Intelligentie

Terwijl robots steeds meer taken van ons overnemen, buigt Elke Geraerts zich gefascineerd over de vraag waarin de uniciteit van de mens schuilt. Wat zijn de onvervangbare kwaliteiten van het menselijk brein? Welke bijzondere kenmerken leveren ons een competitief voordeel op ten opzichte van onze digitale tegenhangers? En wat moeten organisaties doen om voorop te blijven lopen in deze tijd van digitalisering? Elke Geraerts geeft ons praktische tips en handvatten om als mens en organisatie het verschil te blijven maken.

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde verschillende academische posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. Ze is mede-oprichter van Better Minds at Work en schreef de bestsellers 'Mentaal Kapitaal' en 'Het Nieuwe Mentaal'. Onlangs lanceerde ze haar nieuwe boek 'Authentieke Intelligentie'.

Ronde Tafels

Neem plaats aan de Ronde Tafels om op interactieve wijze kennis te maken met de Community Learning Events die we in de loop van het jaar aanbieden.

Cris Zomerdijk


Digitale transformatie vraagt om menselijke transformatie

Een digitale transformatie rol je niet uit op een klassieke manier. Het vraagt om nieuwe werkwijzen en andere manieren van samenwerken. Wat zijn succesfactoren en welke hobbels kom je tegen tijdens zo’n veranderproces?


Aan deze tafel...

delen we aan de hand van een actuele praktijkcasus onze inspiratiebronnen en inzichten en gaan we in dialoog over de gekozen veranderaanpak en het onderliggende principe: agile werken als gedurfde omslag voor het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen en het bouwen aan effectieve teams.


Cris Zomerdijk is Insights Practitioner en veranderkundige vanuit Holland Consulting Group. Hij begeleidt samen met Agile Coach Cris Kaal deze gedurfde omslag in mindset, houding en gedrag.

Hidde de Vries


Blended learning & vitaliteit

Over de rol van Blended Learning om vitaliteit op de agenda te zetten binnen jouw organisatie...


Aan deze tafel...

gaan we aan de hand van een aantal best practices bij o.a. YoungCapital en Rituals kijken naar de succesfactoren van een goede strategie om vitaliteit op de kaart te zetten.We delen de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek dat bij YoungCapital is uitgevoerd en kijken naar de succesfactoren en learnings die relevant kunnen zijn voor jou als Insights practitioner. 


Hidde de Vries is Insights practitioner. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Google richt hij zich momenteel met zijn eigen trainingsbureau The Recharge Company op vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Thea Draijer en Minka Jongkind


Virtueel vergaderen met Insights en Deep Democracy

Ervaar zelf hoe Insights en Deep Democracy je kunnen helpen om van een virtuele vergadering een succes te maken.


Aan deze tafel...

ga je met behulp van ZOOM virtueel vergaderen. Na een persoonlijke Check-in aan de hand van de Insights voorkeuren ga je ervaren hoe het is om over een prikkelende stelling te debatteren met Deep Democracy terwijl je niet face to face in gesprek bent.


Minka Jongkind begeleidt in de rol van coach, projectmanager, trainer en opleider talloze mensen en teams in hun persoonlijk leiderschap. Zij werkt onder andere met Deep Democracy vanuit Human Dimensions en haar bedrijf MetMinka.

Thea Draijer houdt zich vanuit Draijer Management bezig met persoonlijke -, team-, organisatie en leiderschapsontwikkeling en werkt o.a. met Deep Democracy

Glenn Holster


Digitale transformatie door de generatiebril

Bekijk de digitale transformatie en bijbehorende uitdagingen eens door de bril van de verschillende generaties op de werkvloer.


Aan deze tafel...

gaan we in dialoog om de invloed van digitalisering op de verschillende generaties te duiden. Wat zijn de verschillen én overeenkomsten als het gaat om factoren als werkgeluk, -plezier en zingeving? Vervolgens kijken we naar wat jij hier mee kunt als L&D-professional/Insights Practitioner. 


Millennial-expert Glenn Holster is trainer/coach/spreker en helpt organisaties en leidinggevenden inspelen op de wensen en behoeften van het groeiende aantal werknemers (Happyholics) dat geluk & zingeving belangrijker vindt dan status of geld. Glenn ontwikkelt programma’s voor persoonlijke, team- en leiderschapsontwikkeling en maakt daarbij gebruik van o.a. Insights Discovery, Deeper Discovery, NLP en het gedachtegoed van Stephen Covey.

Jen McGhie


Virtual Learning best practices

Virtual learning is increasingly becoming a more utilised channel to deliver learning. The purpose of this session is to help you as a learning professional explore some approaches and tools to enhance how you design and deliver a virtual session.


At the end of the session you will be able to:

  • Explain different methods and approaches you can utilise to create a highly engaging virtual session
  • Describe some of the basic virtual classroom tools and articulate the benefits and limitations of each.
  • Explore ways to ensure a virtual session is interactive and collaborative and people participate and feel involved 


NOTE: This session will be in English and is virtual so participants can experience for themselves how high levels of interaction can really add value to the learning experience


Jen McGhie is one of the L&D Facilitators within Insights, based in Scotland. She has worked with Insights for 5 years helping clients to become more effective, delivering both face-to-face and virtual sessions. She also runs Insights Discovery Accreditation sessions.

Roland Driesen


Facebook had nooit adoptie nodig, waarom Office 365 wel?

Zonder een juiste strategie gaan mensen niet zomaar geloven in nieuwe techniek. Je moet gebruikers eerst overtuigen en aan de hand meenemen. Welkom in de wereld van User Adoption Strategies, waarin persoonlijke voorkeuren en organisatieculturen belangrijke elementen zijn. 


Aan deze tafel...

gaan we het hebben over weerstand tegen het implementeren van nieuwe software zoals Microsoft Office 365. Met 4 praktijkverhalen laten we zien hoe dergelijke implementatietrajecten eerst moeizaam verliepen, maar toch een succes werden door een andere strategie te kiezen. We delen ook de implementatiemethodiek die hieraan ten grondslag lag. Daarnaast is er ruimte om 1 - 2 casussen in te brengen om te kijken waar de gebruikersadoptie omhoog kan.


Roland Driesen is oprichter van Silverside en Connecting Colours. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Enterprise Collaboration-markt met Microsoft en IBM-oplossingen. Sinds 2011 is hij Insights practioner met specialisatie internationale teams in de high tech industrie. Het is zijn passie om technologie met psychologie te verbinden en mensen positief in beweging te krijgen.

Sonja Wekema


Bits, Bytes, Engagement & Cultuurtransformatie

Volgens het World Economic Forum bestaat over 10 jaar 80% van de huidige banen niet meer. Hoe kunnen we onszelf en onze klanten daarop voorbereiden? En wat is de impact van de digitalisering op organisatieculturen en engagement?


Aan deze tafel...

gaan we - na een kort overzicht van de laatste trends - in dialoog om dit onderwerp nader te onderzoeken. Hoe kunnen we gebruik maken van connectivity, onze inzichten delen en onze krachten bundelen om met nieuwe perspectieven en een hoop inspiratie naar huis te gaan?


Sonja Wekema is Managing Partner van The Other Perspective, een netwerkorganisatie van Executive (Team) Coaches en Consultants. Daarnaast is ze bij R&G Global Consultants als People & Culture Director verantwoordelijk voor Culture Transformation. Ze adviseert klanten op het snijvlak van Business Process Excellence, Cultuurtransformatie en Data Driven Leadership.

Nick Robinson


Virtual Reality best practices in coaching

This session will provide an introduction to an immersive, avatar based virtual world platform that helps people communicate in a dynamic and visual way. The tool shows a method for remote coaching, team development and stakeholder management in the digital age and can link directly to Insights methodology.


At this table...

you will get an introduction to the tool, its uses and the power of working digitally with metaphors. This will be presentation, videos and discussion.


NOTE: This session will be in English


Nick Robinson is a coach, facilitator, trainer and conference speaker who has been working around the world since he created his company Just Works in 2003. Over recent years Nick has been developing a client base around coaching and team dynamics through a remote virtual reality platform.

Tim van Lingen en Maarten Holland


Prestaties op de werkvloer verbeteren met gamification

Met de digitale toepassing van gamification hebben we een laagdrempelige, schaalbare en fun manier om gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren. Ook benieuwd hoe we organisaties hiermee op een schaalbare manier vooruit helpen?


Aan deze tafel...

maken we kennis met gamification.

Tijdens een mini-workshop delen we onze ervaringen en vervolgens gaan we samen aan de slag om Insights Discovery onderdeel te maken van een volgende game.


Tim van Lingen en Maarten Holland werken bij House of Performance. Hier bouwen ze inmiddels al jaren ervaring met gamification op om zo nieuw gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren.

Zien we je op 12 november?