Blog en publicaties

Remote working: hoe effectief ben jij?

Corona zette ons (werkende) leven behoorlijk op zijn kop. Van de ene op de andere dag moesten we afstand houden van elkaar en thuiswerken. Drie maanden later ziet het ernaar uit dat remote working een blijvertje is. Kun jij thuis lekker doorwerken? Slaag je erin om ook op afstand effectief samen te werken met je teamgenoten? En hoe blijf je in verbinding met collega’s?

Inzicht in je eigen gedragsvoorkeuren en die van de mensen met wie je samenwerkt, helpt.

We gaan immers allemaal anders met de gevolgen van corona om, en hebben ook allemaal iets anders nodig om er onder deze nieuwe omstandigheden het beste van te maken. Als je weet wat voor jou en de ander werkt, kun je daarop inspelen. Benieuwd hoe je dat doet, waar mensen met verschillende voorkeuren tegen aanlopen (of juist sterk in zijn) en hoe je tegemoet komt aan wat ze nodig hebben om aangehaakt en productief te blijven?

Organisatieontwikkeling door persoonlijke ontwikkeling
Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen door hun zelfinzicht te verbeteren. Want het succes van elke organisatie staat of valt bij de prestaties van haar medewerkers.

Remote working: dit kunnen we leren van global teams

Het ziet ernaar uit dat remote working een blijvertje is. Toch gaat het (samen)werken op afstand nog niet iedereen even makkelijk af. Wat kunnen we leren van teams die al jaren niet anders doen? Insights vroeg meer dan 200 organisaties die met global teams werken naar hun ervaringen:

Thuiswerken? Zo ga je om met afleiding en uitstelgedrag

Uitstelgedrag: nu werk en privé zich op dezelfde plek afspelen, hebben velen van ons er nog meer last van dan anders. Afleiding is immers overal. Waarom we dingen alsmaar uitstellen of toegeven aan de verleiding van afleiding, heeft veel te maken met onze voorkeurskleuren.

Ook voor leidinggeven op afstand geldt: motiveren is maatwerk

Bijna 20% van de thuiswerkers voelt zich regelmatig eenzaam, blijkt uit onderzoek. Het is killing voor hun motivatie en productiviteit. Ook voor leidinggeven op afstand geldt: motiveren is maatwerk.

Vanuit de overtuiging dat delen vermenigvuldigen is, werken we samen met een groeiende community aan onze purpose: zo veel mogelijk organisaties helpen het allerbeste uit hun mensen te halen. We maken serieus werk van co-creatie, inspiratie en het delen van kennis en expertise met andere L&D-professionals.

Bestel het gratis magazine Nieuw Leiderschap

Succesvol leidinggeven aan mensen met verschillende behoeften: het begint met zelfinzicht. Ruim 110 pagina’s inspiratie om de beste leider te worden die jij kunt zijn.

Bestel het gratis magazine Verandermanagement

Zorgen dat medewerkers verandering omarmen: het begint met zelfinzicht. Ruim 140 pagina’s inspiratie, do’s en don’ts voor een toekomstbestendige organisatie.

Bestel het gratis magazine Van Zelfinzicht naar Werkgeluk

Het aantal burn-outs in jouw organisatie terug naar nul: het begint met zelfinzicht. Ruim 134 pagina’s inspiratie voor meer werkgeluk binnen jouw organisatie.

Bestel het gratis magazine Employee Engagement

Een organisatie waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt: het begint met zelfinzicht. Ruim 80 pagina’s inspiratie voor meer engagement binnen jouw organisatie

Ontvang jij al onze maandelijkse L&D-update?

Al ruim 13.000 professionals gingen je voor. Laat je e-mailadres achter en ook jij ontvangt 1x per maand onze nieuwsbrief met inspiratie, waardevolle inzichten en praktische tips om te werken aan organisatieontwikkeling door persoonlijke ontwikkeling.