Community Learning Events

Maak samen met collega-practitioners de praktische vertaalslag naar Insights-oplossingen die organisaties kunnen helpen om in dit digitale tijdperk het beste uit hun medewerkers, teams en leiders te halen. Op deze pagina vind je een overzicht van de Community Learning Events die rondom het thema Bits.Bytes.Humanity worden aangeboden.

Cris Zomerdijk


Digitale transformatie vraagt om menselijke transformatie

Een digitale transformatie rol je niet uit op een klassieke manier. Het vraagt om nieuwe werkwijzen en andere manieren van samenwerken. Wat zijn succesfactoren en welke hobbels kom je tegen tijdens zo’n veranderproces?


Tijdens dit Community Learning Event...

delen we aan de hand van een actuele praktijkcasus onze inspiratiebronnen en inzichten en gaan we in dialoog over de gekozen veranderaanpak en het onderliggende principe: agile werken als gedurfde omslag voor het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen en het bouwen aan effectieve teams.


Cris Zomerdijk is Insights Practitioner en veranderkundige vanuit Holland Consulting Group. Hij begeleidt samen met Agile Coach Cris Kaal deze gedurfde omslag in mindset, houding en gedrag.

Hidde de Vries


Blended learning & vitaliteit

Over de rol van Blended Learning om vitaliteit op de agenda te zetten binnen jouw organisatie...


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we aan de hand van een aantal best practices bij o.a. YoungCapital en Rituals kijken naar de succesfactoren van een goede strategie om vitaliteit op de kaart te zetten.We delen de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek dat bij YoungCapital is uitgevoerd en kijken naar de succesfactoren en learnings die relevant kunnen zijn voor jou als Insights practitioner. 


Hidde de Vries is Insights practitioner. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Google richt hij zich momenteel met zijn eigen trainingsbureau The Recharge Company op vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Ann Baeke


Leider zonder masker in een digitale wereld

Voor iedereen die de moed heeft om zijn masker te laten zakken en wil werken aan persoonlijk leiderschap in een digitale wereld.


Tijdens dit Community Learning Event...

hebben we aandacht voor jouw innerlijke gedachten en belevingswereld. De focus ligt op het versterken en durven inzetten van je unieke menselijke vaardigheden. Je krijgt inzicht in je eigen emoties en gedachtepatronen die beperkend werken. Je leert hoe deze patronen ontstaan en hoe je ermee om kunt gaan.

Er is geen standaard antwoord, maar via verschillende werkvormen ontdek je zelf wat voor jou werkt.


Ann Baeke heeft meer dan 15 jaar professionele management en communicatie ervaring en coacht mensen zowel op het behalen van persoonlijke als professionele doelstellingen.

Glenn Holster


Digitale transformatie door de generatiebril

Bekijk de digitale transformatie en bijbehorende uitdagingen eens door de bril van de verschillende generaties op de werkvloer.


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we in dialoog om de invloed van digitalisering op de verschillende generaties te duiden. Wat zijn de verschillen én overeenkomsten als het gaat om factoren als werkgeluk, -plezier en zingeving? Vervolgens kijken we naar wat jij hier mee kunt als L&D-professional/Insights Practitioner. 


Millennial-expert Glenn Holster is trainer/coach/spreker en helpt organisaties en leidinggevenden inspelen op de wensen en behoeften van het groeiende aantal werknemers (Happyholics) dat geluk & zingeving belangrijker vindt dan status of geld. Glenn ontwikkelt programma’s voor persoonlijke, team- en leiderschapsontwikkeling en maakt daarbij gebruik van o.a. Insights Discovery, Deeper Discovery, NLP en het gedachtegoed van Stephen Covey.

Roland Driesen


Facebook had nooit adoptie nodig, waarom Office 365 wel?

Zonder een juiste strategie gaan mensen niet zomaar geloven in nieuwe techniek. Je moet gebruikers eerst overtuigen en aan de hand meenemen. Welkom in de wereld van User Adoption Strategies, waarin persoonlijke voorkeuren en organisatieculturen belangrijke elementen zijn. 


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we het hebben over weerstand tegen het implementeren van nieuwe software zoals Microsoft Office 365. Met 4 praktijkverhalen laten we zien hoe dergelijke implementatietrajecten eerst moeizaam verliepen, maar toch een succes werden door een andere strategie te kiezen. We delen ook de implementatiemethodiek die hieraan ten grondslag lag. Daarnaast is er ruimte om 1 - 2 casussen in te brengen om te kijken waar de gebruikersadoptie omhoog kan.


Roland Driesen is oprichter van Silverside en Connecting Colours. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Enterprise Collaboration-markt met Microsoft en IBM-oplossingen. Sinds 2011 is hij Insights practioner met specialisatie internationale teams in de high tech industrie. Het is zijn passie om technologie met psychologie te verbinden en mensen positief in beweging te krijgen.

Sonja Wekema


Bits, Bytes, Engagement & Cultuurtransformatie

Volgens het World Economic Forum bestaat over 10 jaar 80% van de huidige banen niet meer. Hoe kunnen we onszelf en onze klanten daarop voorbereiden? En wat is de impact van de digitalisering op organisatieculturen en engagement?


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we - na een kort overzicht van de laatste trends - in dialoog om dit onderwerp nader te onderzoeken. Hoe kunnen we gebruik maken van connectivity, onze inzichten delen en onze krachten bundelen om met nieuwe perspectieven en een hoop inspiratie naar huis te gaan?


Sonja Wekema is Managing Partner van The Other Perspective, een netwerkorganisatie van Executive (Team) Coaches en Consultants. Daarnaast is ze bij R&G Global Consultants als People & Culture Director verantwoordelijk voor Culture Transformation. Ze adviseert klanten op het snijvlak van Business Process Excellence, Cultuurtransformatie en Data Driven Leadership.

Nick Robinson


Virtual Reality best practices in coaching

This session will provide an introduction to an immersive, avatar based virtual world platform that helps people communicate in a dynamic and visual way. The tool shows a method for remote coaching, team development and stakeholder management in the digital age and can link directly to Insights methodology.


During this Community Learning Event...

you will get an introduction to the tool, its uses and the power of working digitally with metaphors. This will be presentation, videos and discussion.


NOTE: This session will be in English


Nick Robinson is a coach, facilitator, trainer and conference speaker who has been working around the world since he created his company Just Works in 2003. Over recent years Nick has been developing a client base around coaching and team dynamics through a remote virtual reality platform.

Tim van Lingen en Maarten Holland


Prestaties op de werkvloer verbeteren met gamification

Met de digitale toepassing van gamification hebben we een laagdrempelige, schaalbare en fun manier om gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren. Ook benieuwd hoe we organisaties hiermee op een schaalbare manier vooruit helpen?


Tijdens dit Community Learning Event...

maken we kennis met gamification.

Tijdens een mini-workshop delen we onze ervaringen en vervolgens gaan we samen aan de slag om Insights Discovery onderdeel te maken van een volgende game.


Tim van Lingen en Maarten Holland werken bij House of Performance. Hier bouwen ze inmiddels al jaren ervaring met gamification op om zo nieuw gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren.

14 JANUARI 2020 | WERKENDAM | 15 -19 UUR | GRATIS


Kom ook naar de nieuwjaarsreceptie met keynote van Elke Geraerts