Community Learning Events

Maak samen met collega-practitioners de praktische vertaalslag naar Insights-oplossingen die organisaties kunnen helpen om in dit digitale tijdperk het beste uit hun medewerkers, teams en leiders te halen. Op deze pagina vind je een overzicht van de Community Learning Events die rondom het thema Bits.Bytes.Humanity worden aangeboden.

Cris Zomerdijk


Agile werken: succesfactoren en hobbels tijdens een veranderproces

Een digitale transformatie rol je niet uit op een klassieke manier. Het vraagt om nieuwe werkwijzen en andere manieren van samenwerken. Wat zijn succesfactoren en welke hobbels kom je tegen tijdens zo’n veranderproces?


Tijdens dit Community Learning Event...

delen we aan de hand van een actuele praktijkcasus onze inspiratiebronnen en inzichten en gaan we in dialoog over de gekozen veranderaanpak en het onderliggende principe: agile werken als gedurfde omslag voor het ontwikkelen van nieuwe werkwijzen en het bouwen aan effectieve teams.


Cris Zomerdijk is Insights Practitioner en veranderkundige vanuit Holland Consulting Group. Hij begeleidt samen met Agile Coach Cris Kaal deze gedurfde omslag in mindset, houding en gedrag.

Hidde de Vries


Blended learning & vitaliteit

Over de rol van Blended Learning om vitaliteit op de agenda te zetten binnen jouw organisatie...


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we aan de hand van een aantal best practices bij o.a. YoungCapital en Rituals kijken naar de succesfactoren van een goede strategie om vitaliteit op de kaart te zetten.We delen de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek dat bij YoungCapital is uitgevoerd en kijken naar de succesfactoren en learnings die relevant kunnen zijn voor jou als Insights practitioner. 


Hidde de Vries is Insights practitioner. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest bij Google richt hij zich momenteel met zijn eigen trainingsbureau The Recharge Company op vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Nick Robinson


Virtual Reality best practices in coaching

This session will provide an introduction to an immersive, avatar based virtual world platform that helps people communicate in a dynamic and visual way. The tool shows a method for remote coaching, team development and stakeholder management in the digital age and can link directly to Insights methodology.


During this Community Learning Event...

you will get an introduction to the tool, its uses and the power of working digitally with metaphors. This will be presentation, videos and discussion.


NOTE: This session will be in English


Nick Robinson is a coach, facilitator, trainer and conference speaker who has been working around the world since he created his company Just Works in 2003. Over recent years Nick has been developing a client base around coaching and team dynamics through a remote virtual reality platform.

Tim van Lingen en Maarten Holland


Prestaties op de werkvloer verbeteren met gamification

Met de digitale toepassing van gamification hebben we een laagdrempelige, schaalbare en fun manier om gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren. Ook benieuwd hoe we organisaties hiermee op een schaalbare manier vooruit helpen?


Tijdens dit Community Learning Event...

maken we kennis met gamification.

Tijdens een mini-workshop delen we onze ervaringen en vervolgens gaan we samen aan de slag om Insights Discovery onderdeel te maken van een volgende game.


Tim van Lingen en Maarten Holland werken bij House of Performance. Hier bouwen ze inmiddels al jaren ervaring met gamification op om zo nieuw gewenst gedrag te realiseren en prestaties op de werkvloer te verbeteren.

Itamar Sharon & Glenn Holster


Digitale transformatie door de generatiebril

Bekijk de digitale transformatie en bijbehorende uitdagingen eens door de bril van de verschillende generaties op de werkvloer.


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we in dialoog over de invloed van digitalisering op verschillende generaties. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de 4 generaties? Zijn door de digitale ontwikkelingen behoeften als persoonlijk contact, zingeving en waardering nog belangrijker geworden? En wat is de invloed op zowel persoonlijke, team- als leiderschapsontwikkeling? Na interactief de verschillende generaties te hebben verkend, gaan we de brug slaan naar wat dit betekent voor jou als L&D-professional en Insights Practitioner. Hoe kun jij als facilitator jouw impact op verschillende generaties vergroten? Voorafgaand, tijdens of na afloop van trainingssessies en/of volledige ontwikkeltrajecten. Tijdens dit event is er ook ruimte om eigen casussen in te brengen.


Glenn Holster en Itamar Sharon zijn de oprichters van Happyholics. Een trainings- en adviesbureau dat teams en organisaties helpt om happyholic-proof te worden én te blijven. Wat is een Happyholic? Iemand die gewijd is aan het zoeken naar geluk en bezieling in het werk. Glenn en Itamar zijn beide trainer, coach en spreker met veel expertise op het gebied van generaties en Millennials. Glenn maakt gebruik van o.a. Insights Discovery, Deeper Discovery & NLP. Itamar is StrengthsFinder gecertificeerd en schreef ook het gelijknamige boek Happyholics. Wil je meer weten over Happyholics, Itamar of Glenn? Klik dan hier.

Roland Driesen


Succesvolle software implementatietrajecten met behulp van Insights Discovery

Zonder een juiste strategie gaan mensen niet zomaar geloven in nieuwe techniek. Je moet gebruikers eerst overtuigen en aan de hand meenemen. Welkom in de wereld van User Adoption Strategies, waarin persoonlijke voorkeuren en organisatieculturen belangrijke elementen zijn. 


Tijdens dit Community Learning Event...

gaan we het hebben over weerstand tegen het implementeren van nieuwe software zoals Microsoft Office 365. Met 4 praktijkverhalen laten we zien hoe dergelijke implementatietrajecten eerst moeizaam verliepen, maar toch een succes werden door een andere strategie te kiezen. We delen ook de implementatiemethodiek die hieraan ten grondslag lag. Daarnaast is er ruimte om 1 - 2 casussen in te brengen om te kijken waar de gebruikersadoptie omhoog kan.


Roland Driesen is oprichter van Silverside en Connecting Colours. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de Enterprise Collaboration-markt met Microsoft en IBM-oplossingen. Sinds 2011 is hij Insights practioner met specialisatie internationale teams in de high tech industrie. Het is zijn passie om technologie met psychologie te verbinden en mensen positief in beweging te krijgen.