14 JANUARI 2020


Terugblik Nieuwjaarsreceptie

Nog lang niet uitgepraat over thema digitalisering

Op dinsdag 14 januari jl. heffen zo’n 100 Insights practitioners het glas op het nieuwe jaar. Maar eerst buigen ze zich gezamenlijk over misschien wel onze grootste uitdaging in het nieuwe decennium: hoe helpen we organisaties het beste uit hun mensen te (blijven) halen in dit tijdperk van digitalisering? 

Het thema wordt ingeleid met een inspirerende keynote van neuropsycholoog en bestsellerauteur Elke Geraerts. Plaats van handeling: het sfeervolle Fort Altena in Werkendam. Elke vertelt over een gesprek met een goede vriend, ooit een ‘carrièrebeest’, nu vol zorgen over de toekomst. Welke gevolgen gaan digitalisering en Artificiële Intelligentie hebben voor zijn werk? Zal hij straks nog wel mee kunnen? Het zijn zorgen die veel mensen delen. 


We moeten aan de slag met onze eigen AI 
Elke is optimistisch. Haar boodschap: wij kunnen dingen die computers nooit zullen kunnen. Maar als we de uitdagingen van deze tijd het hoofd willen bieden, moeten we die unieke menselijke capaciteiten, onze Authentieke Intelligentie, wel versterken. Zoals ons vermogen om te herprogrammeren, onze wilskracht en creativiteit. Aan de hand van herkenbare en vaak grappige voorbeelden laat ze onder meer zien hoe we onze breininstellingen kunnen wijzigen, de chimpansee in ons het zwijgen opleggen en vaker de mens laten spreken.

De keynote van Elke Geraerts gemist of nog eens terug kijken? Klik hier voor de presentatie.


Digitalisering in de dagelijkse L&D-praktijk

Na de keynote verzamelen de deelnemers zich rond een tiental tafels om met elkaar in gesprek te gaan over de impact van digitalisering op hún werk: wat komen ze tegen? Waar lopen mensen tegenaan? Veelgehoorde thema’s: hoe ga je om met de veelheid aan prikkels en keuzes in het digitale tijdperk, hoe vind je je authentieke zelf, hoe help je mensen om in een growth mindset te komen? Ook onderzoeken ze mogelijkheden om Insights hierbij in te zetten.    


Meer Bits.Bytes.Humanity

Tijdens de gezellige borrel na afloop wordt duidelijk dat we nog lang niet zijn uitgepraat over digitalisering en wat het betekent voor hoe we (samen)werken. We wijzen Insights practitioners daarom graag nogmaals op de Community Learning Events rondom dit thema. De opbrengst van de ronde tafels is verzameld en levert ongetwijfeld mooie onderwerpen op ter uitbreiding van het huidige programma. Het belooft een inspirerend jaar te worden!

Community Learning events

Maak samen met collega-practitioners de praktische vertaalslag naar Insights-oplossingen die organisaties kunnen helpen om in dit digitale tijdperk het beste uit hun medewerkers, teams en leiders te halen.